Секретар Вијећа за националну безбједност Веселин Вељовић казао је да је црногорска полиција током НАТО агресије 1999. године била спремна да нападне Војску Југославије и изазове грађански рат.

Вељовић, који се тада налазио на челу Специјалне полицијске јединице, рекао је како су постојали посебни тимови за напад на припаднике Војске Југославије.

Употреба оружја била је врло близу. Спремни смо били и да се ватрено супроставимо. Спремни су били и противваздушни системи и противоклопне групе – све што је могло помоћи одбрани Црне Горе„, казао је Вељовић у емисији „Живој истини“.

Подсјећамо, Вељовић  је био специјални човјек од посебног повјерења Мила Ђукановића задужен за терор над политичким неистомишљеницима.

Тако је бивши припадник специјалних полицијских јединица Брајушко Брајушковић свједочио да су наређења бившег дирекора Управе полиције Веселина Вељовића извршавана по устаљеном рецепту – једна група би пратила и шефа извештавала о кретању жртве, а друга група би премлаћивала.

Они који би пратили жртву, никада нису знали ко је задужен за пребијање и обратно. Сви су добијали инструкције и одговарали једино Вељовићу. Сви су били припадници Специјалне антитерористичке јединице (САЈ)“, испричао је Брајушковић функционисање „црних тројки“ формираних за обрачун са неистомишљеницима.

Он је позвао и Вељовића на ТВ дуел како би пред камерама рекли све што имају, па и о пребијању главног уредника листа Дан Душка Јовановића који је касније убијен. Вељовић није пристао на ТВ дуел.

Извор: in4s.net