Секретар Вијећа за националну безбједност Веселин Вељовић казао је да је црногорска полиција током НАТО агресије 1999. године била спремна да нападне Војску Југославије и изазове грађански рат.

СЕКРЕТАР ВЕЋА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ: ''Били смо спремни да нападнемо Војску Југославије!'' 1

Вељовић, који се тада налазио на челу Специјалне полицијске јединице, рекао је како су постојали посебни тимови за напад на припаднике Војске Југославије.

СЕКРЕТАР ВЕЋА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ: ''Били смо спремни да нападнемо Војску Југославије!'' 2

Употреба оружја била је врло близу. Спремни смо били и да се ватрено супроставимо. Спремни су били и противваздушни системи и противоклопне групе – све што је могло помоћи одбрани Црне Горе„, казао је Вељовић у емисији „Живој истини“.

Подсјећамо, Вељовић  је био специјални човјек од посебног повјерења Мила Ђукановића задужен за терор над политичким неистомишљеницима.

СЕКРЕТАР ВЕЋА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ: ''Били смо спремни да нападнемо Војску Југославије!'' 3

Тако је бивши припадник специјалних полицијских јединица Брајушко Брајушковић свједочио да су наређења бившег дирекора Управе полиције Веселина Вељовића извршавана по устаљеном рецепту – једна група би пратила и шефа извештавала о кретању жртве, а друга група би премлаћивала.

Они који би пратили жртву, никада нису знали ко је задужен за пребијање и обратно. Сви су добијали инструкције и одговарали једино Вељовићу. Сви су били припадници Специјалне антитерористичке јединице (САЈ)“, испричао је Брајушковић функционисање „црних тројки“ формираних за обрачун са неистомишљеницима.

СЕКРЕТАР ВЕЋА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ: ''Били смо спремни да нападнемо Војску Југославије!'' 4

Он је позвао и Вељовића на ТВ дуел како би пред камерама рекли све што имају, па и о пребијању главног уредника листа Дан Душка Јовановића који је касније убијен. Вељовић није пристао на ТВ дуел.

Извор: in4s.net

loading...