Скуп подршке Сирији се одржава у недељу испред Амбасаде Сирије у Београду

Српски сабор Заветници позива на скуп подршке сиријском народу и државном руководству предвођеним председником Башаром ел Асадом поводом нелегалног бомбардовања ове земље од стране САД, Велике Британије и Француске.

У знак солидарности са народом Сирије, позивамо грађане да се у недељу, 15. априла у 12 часова окупимо испред амбасаде Сирије у Београду, у улици Александра Стамболиског 13.“, саопштили су Заветници.

„На исти начин, 1999. године, уз претходну медијску сатанизацију и без одобрења СБ УН бомбардована је СР Југославија. У тој агресији страдали су наши грађани, рушене су наше школе, болнице, породилишта, мостови и путеви… Рушен је суверенитет наше земље и слобода нашег народа, а Срби су били мета бруталне пропаганде. Сирија је данас нова позорница за стару представу.

Због тога грађани Србије данас најбоље знају са каквим се недаћама суочава сиријски народ који већ годинама брани своју самосталност и државност.

Уз Сирију је данас савесни део човечанства који жели мир и стабилност у свету, поштовање међународног права и заустављање агресије и страдања. Пошаљимо поруку народу Сирије да су грађани Србије уз њих и са њима!“, огласили су се Заветници на свом сајту позивајући на окупљање.

Извор: Говори Србија