Бекство затвореника пореклом из Србије из болнице у Шердингу, које се догодило ове недеље, било је толико спектакуларно да су му медији у Аустрији посветили велику пажњу.

Како коментаришу медији, осуђеник (43), осим криминалне каријере, могао је слободно да буде и глумац по томе како је „одиграо“ улогу да би побегао.

Држављанин Србије био је у притвору након што је осуђен због преваре и требало је да „одлежи“ до децембра 2019.

Међутим, како пишу аустријски медији, очигледно му се није допадало у затвору Субен па је решио да побегне.

Током ноћи између петка и суботе он је испровоцирао тучу са затвореницима са којима дели ћелију, при чему је задобио повреде, сада, након што је побегао, учесници туче тврде да је сам себи нанео повреде.

Пошто је у суботу због повреда био пребачен у болницу у Шердингу, где га је у недељу посетила породица, син му је, како се чини, непримећено дотурио мобилни телефон, преко којег је договорио детаље бекства.

У понедељак после подне почео је у соби да повраћа, због чега је чувар отворио прозор – да би ушао свеж ваздух у собу.

Управо то је и чекао затвореник, који је скочио на грејна тела на зиду испред прозора, а затим с другог спрата на улицу где га је чекао син у колима, којима су побегли.

Само 20 километара од места бекства полиција је зауставила возило, али је у њему затекла само помагача бекства, док је отац побегао у непознатом правцу.

Против сина је поднета пријава за пружање помоћи при бекству за шта му прети казна до две године затвора.

 

Извор: Kurir.rs / Tanjug