Генерални секретар председника Србије Никола Селаковић рекао је да би једино горе за породице несталих и настрадалих на КиМ било да их држава заборави, да се преко свега пређе и не тражи истина и правда за оно што им се догодило.

„Посета спомен соби је за оне који су припадници младих генерација, а данас је 20 година од када је прва жртва отета, за оне који данас имају 17, 18 година, слушање ових прича и посета спомен соби је прилика да се присетимо како је изгледао живот нашег народа на КиМ када је наша држава имала пун суверенитет на тој територији. И тај живот је био и тежак, мукотрпан, страдалнички и паћенички“, рекао је Селаковић.

Селаковић је додао да се борба води и данас и да свако мора да учини све што може да се открије судбина макар једног несталог, јер би то било велико, каже, као цео свет.

„Гледајући у прошлост не можемо да сагледамо број нити крај безумним, нерационалним, чудним одлукама које су властодршци у Србији доносили. Као што је ужасна била одлука пустити људе које су наши судови осудили за ратне злочине, безумна је била и пребацити решавање проблема из УН у ЕУ, као и одлука на скаредан начин тражити мишљење Међународног суда правде и губити позицију за позицијом“, навео је Селаковић.

Селаковић је казао да данас држава више не прави такве грешке и истакао да ће борба за правду постојати докле постоји српски род.

„Много смо тога изгубили у поимању КиМ, али оно што је сваком Србину и Српкињи заједничко јесте да је КиМ парадигма за неправду за Србе“, казао је Селаковић.

извор

Advertisements
--