Изборни резултат десног политичког блока једнак је статистичкој грешци.

Српска десница се бори за власти да буде у позицији да одлучује. 

Поводом  заврешених београдских избора, Српска десница, анализирајући изборне резултате подсећа јавност да су такав резултат десних листа – Заветника, ДСС-а, СРС-а и Двери, чији збир процената заједно не прелази цензус, предвидели на конференцији за медије, на којој је саопштена одлука Председништва Српске деснице о неизласку на изборе за Скупштину града Београда.

Подсећамo да је том приликом,  председник Српске деснице Миша Вацић, посебно истакао да Српска десница јесте дугорочан пројекат уједињења свих националних и патриотских капацитета у јединствен политички блок, осврнувши се на злонамерне критике појединих родољубивих организација  да је Српска десница тада наменски створена не би ли одвукла гласове постојећих патриотских снага.

Српска десница истиче да су тренутна разједињеност и егоистички нарцизам лидера тзв. родољубивог, десног блока у Србији, показали сву своју немоћ и политичку импотенцију на београдским изборима, односно да су њихови изборни резултати равни статистичкој грешци.

Српска десница је објавила истраживање јавног мнења, недељу дана пред изборе, спроведено од стране агенције „Инфинити груп“ на узорку од 1500 испитаника, које је показало да странке и организације тзв.десног крила неће прећи законски цензус.

Према подацима “Инфинити груп” –  да је Српска десница учествовала самостално на изборима, освојила би 3,4%  гласова.

Овим је потврђена стратешка одлука Српске деснице о неизласку на изборе јер би преурањен излазак на изборе брзо расплинуо елан и актуелни нагли успон Српске деснице. Наш циљ је, дугорочно окупљање свих патриотских снага у јединствен, десни блок јер се не задовољавамо са актуелним 3,4%, већ тежимо освајању 20% гласова, постојећег капацитета, десно опредељених грађана Србије.

Овом приликом Српска десница честита апсолутну изборну победу Српској напредној странци, поштујући изборну вољу Београђана.

Извор: srpskadesnica.rs