Омладина Српске деснице положила је венац на спомен – обележје Милици Ракић, у Ташмајданском парку, у знак сећања на свих 79 дечијих жртава које су настрадале током НАТО агресије 1999.године.

„Милица је имала свега три године. Нато пројектил је погодио породичну кућу Ракића и Милицу усмртио док је седела на ноши. Она је постала симбол страдања све деце која су недужна погинула од стране НАТО агресора. За њих је она била само „колетерална штета“, рекао је Никола Демир, повереник омладине Српске деснице Београд.

„Милица је била вршњакиња многих од нас. Била је дете која тада није ни умела да изговори реч рат.“

Овај скуп посвећен је свим настрадалим малишанима, свима које су зликовци назвали „колатерална штета“!

Данас подсећамо себе и друге, да ове никад прежаљене жртве које је претрпео наш народ и њихове породице, никада нећемо заборавити. Не само да злочин према најневинијим створењима-деци-нећемо заборавити, већ  никада нећемо ни опростити.

„Уз хиљаде убијених и осакаћених цивила, НАТО снаге у свој крвави биланс укључују и невину децу. Овакве варварске акте портпарол НАТО Џејми Шеј назива баналним изразом „колатерална штета“. Право на заборав немамо, право на опроштај не заслужују они који су злочин починили. Код наших убица нема кајања,нема молбе за опроштај!“, поручила је омладина Српске деснице.

Наставићемо да чувамо успомену на све наше јунаке одбране,на све невино пострадале цивиле,а нарочито на болан и ненадокнадив губитак живота оних најбезазленијих –невине деце.

Нека им је вечна слава и вечити незаборав од српског народа!

Јер… Били су само деца.

Извор: srpskadesnica.rs