Руски геополитичар Александар Дугин недавно је у Београду промовисао своју нову књигу „Мрежни ратови“ у којој је објаснио како Американци воде мрежни рат ротив Србије, Русије али и других земаља.

Промоција књиге
Промоција књиге „Мрежни ратови“ (Фото: Јутјуб)

Дугин је у књизи објасно технике мрежног рата и последице на друштва која су му изложена. Он је низом примера објаснио како је тај мрежни рат претходио војном сукобу у Украјини или Сирији.

Александар Дугин и коаутoр књиге Леонид Савин навели су да је при руском генералштабу основано одељење за мрежно ратовање и изразили наду да ће и Војска Србије формирати такво одељење. Дугин је ипак, признао да су САД напредније од Русије у овом виду ратовања, и да су у предности око 15 година.

Један од студената који је присуствовао промоцији књиге „Мрежни ратови“ упитао је Дугина да ли је могућа победа над САД када су толико напредније у мрежном рату, чак и од Русије. Дугинов одговор одушевио је све у сали.

– Можемо ли ми њих да победимо? Са тачке гледишта обичне логике – не, али са тачке гледишта српске и руске логике – можемо – рекао је Дугин.

Књигу мрежни ратови можете наручити на телефон 063 102 28 55, цена књиге је 500 плус ПТТ трошкови.

Извор: pravda.rs