Лидер СДС Борис Тадић жестоко је критиковао покушај Драгана Ђиласа, Саше Јанковића и Вука Јеремића да преузму водећу улогу у српској опозицији и укину постојеће странке, речима да се држава не даје у руке људима без искуства

printscreen N1
printscreen N1

– Сада видим да постоје предлози да се потпуно демотирају странке и да наступе неке нове организације, покрети или снажни појединци на изборима и да наступи потпуно нова генерација политичара. Само то је бесмисленије од ригидног понашања опозиције. То кажем зато што се држава не даје људима без искуства, као што се ни медицински систем не даје људима без искуства – рекао је Тадић и додао:

– Саша Јанковић је упутио лоше поруке Драгану Шутановцу и ДС још лета прошле године. Мој предлог је био да дође до уједињења опозиције. Тај предлог нису прихватили ни председнички кандидати на претходним изборима, тај предлог нису прихватили ни сада кандидати за градоначелника и пропуштамо шансу за шансом.

Тадић је затим поновио да неискусни људи у политици не могу да воде опозицију, али ни државу:

– Само немојте да потпуно неискусни људи у сфери политике, који долазе из медија нису ниједан дан провели у политичкој борби, који нису на себе преузели ниједан ризик да ће живот провести у затвору као што смо ми преузели… само немојте да нам они деле лекције шта треба учинити у овом тренутку. Ми знамо шта треба учинити, јер знамо како смо их побеђивали у прошлости.

Дакле, тврди Тадић, потпуна је глупост да политичке странке замењују појединци и покрети:

– То је потпуна бесмислица и могу слободно да кажем глупост! Јер да се политички систем који чине политичке странке замењује покретима и од избора до избора наступима ад хок појединаца, који добијају гласове политичких странака, јер просечан бирач не може да разазна да ли је Шапић члан ДС, или да ли је Ђилас члан ДС, зато што он не прати политику из сата у сат, то решење није добро. Уосталом, видели смо то и на председничким изборима – закључио је Тадић.

Извор: informer.rs