Председник Србије Александар Вучић рекао је да није случајно то што се коалициони партнери Саше Јанковића залажу да Војводина буде република, али поручује да „тај филм неће гледати, јер то не желе грађани Покрајине“.

Фото: Танјуг, Јарослав Пап
Фото: Танјуг, Јарослав Пап

Председник је истакао да су политике различитих представника опозиције када је у питању Косово и Метохија потпуно идентичне, иако, на пример, Саша Јанковић каже да Косово више није српско, а Вук Јеремић да Србија ни по коју цену не треба да се одрекне Косова.

Иако се чини да су њихове политике дијаметрално различите, оне су суштински исте, рекао је Вучић, истакавши и да је то што говори Јеремић утопија најгоре врсте.

Одговарајући на питање новинара, Вучић је рекао да, када је о Косову и Метохији реч, постоји нешто што је, како је рекао, свим грађанима јасно.

Знају грађани, казао је, све шта је било 1999, 2004, 2008, 2010. и 2011. године.

„Јанковић вам свакога дана говори да је Косово независно и да никад неће бити српско, а Јеремић сваког дана говори да се ни за живу главу не треба одрећи Косова. Јасно је да је то утопија најгоре врсте“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре са Додиком.

Њима, казао је, не смета то што тобоже излазе са различитим ставовима, иако су они суштински исти.

„Они хоће да све урадим ја, а не они, и да онда цео терет овог света падне на моја плећа“, рекао је Вучић.

У свему томе се, каже, нарочито истичу они који довели државу до банкротства, косовске независности и одвајања Црне Горе од Србије.

Зато није нимало случајно то што се коалициони партнери Јанковића залажу да Војводина буде република.

„Све је у реду. Србија је демократска земља и тај филм нећете гледати. То нећете видети не зато што ја то нећу или неко други неће, већ зато што то неће грађани Војводине“, казао је Вучић и подсетио да у највећем броју војвођанских општина СНС, на чијем је челу, има апсолутну већину.

Председник је говорио и о аеродрому у Нишу и намери државе да у њега уложи око 20 милиона евра.

Извор: rts.rs