Председник Србије и СНС Александар Вучић изјавио је вечерас да је листа коју је предводио на београдским изборима освојила више од 45 посто гласова, што је најбољи резултат који је икада та странка постигла у Београду.

© Tanjug/ DIMITRIJE GOLL

„Данас је био добар дан, дан када су грађани на миран и демократски начин бирали своје представнике и показали истинско демократско лице земље, упркос бројним претњама и притисцима да ће тај процес да уруше“, рекао је Вучић.

„Само су на прошлим изборима Јанковић и Јеремић освојили 30 одсто гласова, а сада се хвале са 18 одсто“, рекао је Вучић.

Он је рекао да ову победу није било лако остварити, због прљаве кампање.

Вучић је рекао да су његови политички противници и вечерас наставили са претњама и негативном кампањом, поручујући да ће им требати мање времена да ме победе.

То и јесте њихов проблем, истакао је, што нису схватили да мржња не добија изборе и што су се борили против мене, уместо за Београд и Београђане.

Вучић је додао да је било најмање неправилности, и да није забележен ниједан званичан приговор на ток и регуларност избора.

Многи су причали како промене почињу, рекао је Вучић и додао да не зна на које су промене мислили, али су ваљда очекивали да ће из политике мржње нешто бити другачије у Београду, Севојну, Бору, Аранђеловцу.

У Севојну је листа број 1. Александар Вучић освојила 62,02 одсто гласова, рекао је и додао да су то коначни резултати.

Бор, недостаје једно бирачко место, 60.03 одсто гласова за СНС.

Аранђеловац, недостаје још неколико бирачких места, 59 одсто гласова.

Што се Београда тиче, ми смо пребројали 85 одсто гласачких листића, и освојили смо више од 45 одсто гласова, што је наш најбољи резултат икада постигнут у Београду, приметио је Вучић.

„Хоћу да захвалим Београђанима који су показали да више поштују резултате рада од кампање мржње. Хвала грађанима који поштују рад, што су показали да је најбоља кампања оно што остављамо иза себе“, рекао је лидер СНС.

Извор: sputniknews.com