Школа за муслиманске девојчице у граду Нотингему учила је децу да је њихова обавеза да убију оне који промене веру и напусте ислам као што је прописано у Курану. Предавачица је отворена говорила деци да морају да гаје мржњу према свакоме ко није муслиман. Скандал је изашао у јавност након што су лекције снимљене скривеном камером, у радило се о наводно умереној школи коју махом похађају деца са мигрантском позадином.

„Неко је муслиман и више не жели то да буде, шта ћемо онда да урадимо? Убићемо га!“ рекла је учитељица девојчицама у школи која је до избијања скандала важила за умерено место у коме се школују интегрисани мигранти.

На даље питања једне од ученица шта да раде уколико неко одбије ислам, учитељица је из стопа одговорила „убијте га, јел разумете причамо о исламу“.

Са снимка се такође види да је деци објашњавано да је потребно да се примењују казне каменовања до смрти и бићевања људи. Поред свега спорна учитељица рекла је су потребне егзекуције на јавном месту, јер како кажу не треба да живимо као животиње.

„Није довољно да обожавате Алаха, морате и да гајите мржњу у свом срцу за све оне који раде ствари којима ја Алах незадовољан, нарочито када живите у земљи која није муслиманкса“ поручила је учитељица исламске школе у Британији на снимку који је згрозио нацију и изазвао нове дебате о масовној миграцији, као и томе да ли је могућа интеграција мигранта у Британији.

Учитељаца на снимку такође говори деци да не могу бити пријатељи са онима који су не-муслимани, „сестре лојалност је само за муслимана, а не за кафире (невернике)“ истиче наставница школе у Нотингему.

Највеће огорчење британске јавности изазвала је чињеница, да је упркос гласинама да школа шири екстремистичке и џихадистичке идеје деци, све до коришћења скривене камере било немогуће доказати шта се дешава у школи јер нико није био спреман да јавно посведочи о индоктринацији, што је поставило додатно питање у колик се још британских школа практикује овакав тип предавања.

Извор: dnevnagazeta.rs