Гост у новој епизоди емисије „Форум“ која се реализује у сарадњи портала Правда и Народне телевизије био је др Ђорђе Минков унук српског хероја Милунке Савић. Др Минков је директор Високе струковне школе „Проф. др Радимир Бојковић“, у емисији говори о одрастању уз бабу хероја, у чему се раликују приче које му је баба причала од оних које званична историја бележи, али и о послетарном животу Милунке Савић.

Ђорђе Минков и Милунка Савић (Фото: Јутјуб)

Минков је препричао неке од прича које му је бака причала, па и како је заробила групу бугарских војника. Према причи коју му је причала баба, она је залутала грешком у бугарски ров, а када је схватила где се налази, пре него што се разданило бацила је бомбу и натерала Бугаре да са подигунутим рукама пређу у српски ров.

Он је испричао да Милунка није дозволила да Бугари буду стрељани.

Минков је рекао да му историчари замерају што говори о њеним причама које се разлику од званичне историје. Минков каже да историчари нису у праву и да је Милунка већи херој у истинитим причама  него у оним које су историчари „улепшали“.

Oн каже да је велика заблуда јавности да је Милунка била несрећна својим животом, али да је права истина да је она била срећна и волела Србију и да је зато одбила понуду Француске да јој дају палату и пензију али да се пресели у ту земљу.

Погледајте цело сведочење Ђорђа Минкова о својој баки:

Извор: pravda.rs