Екстремисти из Сорошеве организације ‘Не давимо Београд’, насиљем покушавају да заузму напуштену касарну Војске Србије на Дорћолу. Војна полиција покушава да одбрани али екстремиста је више.

Постоји опасност да екстремисти савладају српске војнике и два дана пред изборе силом запоседну касарну у центру града, у улици Сибињанин Јанка 9 на Дорћолу.

Дивљање педесетак насилника у празној војној згради на Дорћолу у коју путем друштвених мрежа позивају остале своје припаднике идеје рушења државе да се групишу у том напуштеном војном објекту из којег би даље слали своје групације да дивљају градом. Очевидци тврде да су екстремисти видно алкохолисани и под дејством наркотика. Комшије из околних зграда негодују и пружају подршку војсци да реагује и заштити државну имовину од насилника.

У протеклим данима више екстремиста из ‘Не давимо Београд’ је привођено од полиције због шарања графита говора мржње, паљења бакљи, димних бомби, уништавања јавног добра.

Апел грађанству, поготово житељима Дорћола, да подрже Војну полицију Републике Србије, да одбрани имовину од екстремиста плаћених из иностранства да изазову нереде и насиље у Београду.

Мир и безбедност се морају сачувати, Војска не сме да поклекне пред насиљем групице плаћених појединаца екстремиста.

Од 20 часова екстремисти најављују заоштравње односа и даље насилно деловање према Војној Полицији.

Зауставите насиље! Одбраните касарну! Служите закону и држави! Дорћол не сме пасти пред мржњом екстремиста из НДМ БГД!

НАЦИОНАЛИСТ.РС