Идеја самопроглашене лажне државе Косово о етнички чистом Космету остаће само илузја, јер Србе са Косова и Метохије нико никада неће протерати. Покушаји застрашивања нису успели. Од повлачења војске и полиције 1999.године Срби су препуштени сами себи без заштите, на непрестаном удару попут погрома 2004.године, илиегалним самопроглашењем лажне независности Косова 2008.године, разним нападима шиптарских терориста оличеним у такозваним покрајнским институцијама.

Последњи догађај где су терористи киднаповали чланва Владе Србије да би застрашили српски народ на Косову и Метохији, говори у прилог да терор против Срба не јењава.

Како 2011.године на барикадама Северног Косова, када су родољуби стали у одбрану српског народа, тако и данас од екипе момака који су били првоборци тада на барикадама, данас су се окупили у Српској десници да активно бране српски народ на Космету.

Управо, као доказ томе јесте и формрање одбора и отварање канцеларије Српске деснице  у Лепосавићу. За повереника одбора изабран је Бошко Радичевић.

„Пркосимо сепаратизму који је присутан на Косову и Метохији. Нису успеле да нас отерају ни НАТО бомбе, нити стални напади злочиначке ОВК. Ми смо решени да останемо у својим домовима. Да сачувамо сваки део српске територије. Јер ако нећемо ми – ко ће“,рекао је Радичевић при конституисању одбора.

„Посебну захвалност дугујемо Миши Вацићу, који нам је пре свега пријатељ, а онда председник. Све ове године, које су представљале године опстанка српског народа, он нам је давао подршку и заједно са нама на барикадама бранио сваки метар отаџбине. Српска десница ће својим деловањем допринети очувању дијалога, игноришући све злонамерне провокције.“

Извор: srpskadesnica.rs