Председник Српске деснице Миша Вацић, заједно са својим сарадницима, у Булевару Хероја Кошара у Београду, положио је венац у славу и помен на српске јунаке са Кошара, који су на данашњи дан 1999. године отпочели битку за одбрану отаџбине.

Хероји са Кошара, српски младићи и то само 200 њих, заједно са својом командом, одолевали су нападу од стране 26 земаља НАТО агресора, страних плаћеника, шиптарских терориста и званичне албанске војске. Они су се борили против такве силе и опсаде да људски разум тај отпор не можа да схвати.

„Српски спартанци одбили су копнену инвазију вишеструко бројнијих нападача који су са неба и копна кидисали на свету српску земљу. Многи од нас, данас овде присутних, који смо полагањем венац дошли да одамо највећу почаст и захвалност, у то време смо били деца. Од само 13-14 година, а неки су били и тек рођени. Данас смо одрасли људи спремни да будемо на услузи нашој отаџбини, спремни да је ако затреба одбранимо. Као што смо то чинили на барикадама“, рекао је председник Српске деснице Миша Вацић, додајући да Србија мора да памти Кошаре, да сви заједно морамо да чувамо помен на ту херојску битку.

„Сећање на погинуле војнике је уједно и знак да су они још увек на својој дужности, на положајима на којима су оставили своје животе. Будући нараштаји морају њихову жртву схватити као опомену на то где се налази наша граница. Они за српски народ нису, нити могу бити мртви. Они су живи у нашим срцима”, истакао је Вацић у обраћању.

Слава српским јунацима, Обилићима са Кошара.

Живела Србија!

НАЦИОНАЛИСТ.РС