“Новости” објављују фотографије масовне гробнице у Ђаковици. Тела отетих и зверски убијених људи бацана на депонију

УЖАС Место на које су одлагана тела Фото Приватна архива

Годинама су тела отетих Срба трулила у смећу. Не само што су их киднаповали и зверски убили на правди Бога, већ су их бацали на сметлиште, где су одлагани остаци животиња и други отпад.

Овим речима из Удружења породица киднапованих и убијених Срба коментаришу откриће масовне гробнице на периферији Ђаковице, где се, како сумњају, налазе посмртни остаци двадесетак отетих и убијених Срба. И док из Удружења истичу да су постојање масовне гробнице на сметлишту и у шахту прекривеним бетоном открили Албанци, јер је, како сматрају, некоме прорадила савест, или зато што нису више могли да подносе непријатан мирис који се шири са овог сметлишта, додају да је коначно срушен зид албанског ћутања о постојању масовних гробница са телима убијених Срба.

“Новости” уз данашњи текст објављују и слике овог страшног места.

– Надамо се да ће сада, већ 20 година од првих отмица Срба на КиМ, Специјални суд за злочине ОВК коначно процесуирати одговорне за киднаповања и убиства подизањем првих оптужница против команданата и бораца те терористичке групе, који су киднаповали и зверски убијали наше најмилије – каже Симо Спасић, председник удружења.

Представници Еулекса, косовске и Комисије за нестала лица Владе Србије већ две недеље истражују масовну гробницу на периферији Ђаковице у којој су досад пронађене кости троје људи. Из Удружења породица киднапованих и убијених Срба истичу да имају дојаве о постојању и других масовних гробница на Косову и Метохији.

ПОСМРТНИ ОСТАЦИ

ДА СУ на депонији пронађени делови тела три особе чија се идентификација тек очекује, потврдили су и представници Еулекса. У Удружењу истичу да се у овој гробници налазе посмртни остаци двадесетак људи. Представници комисија за нестала лица које раде на терену не желе да дају информације до окончања претраге локације.

Д. ЗЕЧЕВИЋ

Извор: novosti.rs