Током посете директора Канцеларије за КИМ Марка Ђурића Бошњачкој махали у Косовској Митровици, група Албанаца напала је новинарске екипе портала Косев и Радија Београд!

Полиција је реаговала и одвојила нападаче од новинара, али није познато да ли је неко ухапшен.

Директор канцеларије за Косово и Метохију Марко Ðурић оштро је осудио напад на новинаре Кошева и Радио Београда, који се догодио данас у северном делу Косовске Митровице, у Бошњачкој махали, након што је у он том насељу обишао две стамбене зграде.

До инцидента је дошло када су три младића, од којих је један говорио албански, добацивали и покушали да приђу колони у којој је био Ðурић, у чему их је у више наврата спречила полиција.

Младић је, према речима нападнутих новинарки, показивао шакама симбол орла, покушао да забрани новинарки Кошева да све то сними, а затим им и пришао и новинарки која је снимала унео се у камеру и одгурнуо је.

Директор Канцеларије за КиМ навео је да је то показатељ да је политичка клима према Србима и слободном и објективном извештавању лоша, те да се неки људи осећају слободно да угрожавају и физички интегритет новинара.

– То шаље лошу поруку и представаља континуитет оне врсте понашања које смо могли да видимо 26. марта – рекао је Ðурић.

Додао је да се „такви насилници и хулигани осећају ослобођено након што су видели да су и полицајци нападали новинаре“.

Иначе, током његове посете Косовској Митровици и Бањској, све време ова два места надлетао је хеликоптер КФОР-а.

A. G.

А. Грбовић

Извор: informer.rs