Позвавши Русију „да умукне“ Министар одбране Велике Британије, Гавин Вилијамсон доказао је своју „изутетну интелектуалну импотенцију“ и открио је потпуну неоснованост британских оптужби против Мскве – изјавио је руски Министар одбране.

Фото: Reuters/фотомонтажа
Фото: Reuters/фотомонтажа

“Блебетање у стилу најобичније алапаче, које је данас демонстрирао руководилац Британског министарства одбране Гавин Вилијамсон, савршено показује изузетан степен његове интелектуалне импотенције“ – изјавио је (Руски) министар одбране у свом саопштењу.

Руска страна вратила је Вилијамсону ударац после његових коментара од четвртка, где је рекао да би Русија “требало да се повуче у страну и да умукне“. Ово је била реакција Министра одбране на питање о могућим противмерама Москве у одговор набританске санкције због тровања бившег двоструког шпијуна сергеја Скрипала почетком марта у Салсберију.

Речник којим се служи британски министар одбране “само показује испразност свих тих оптужби са стране Лондона против Русије… а исто тако и колики су пајаци и они који износе такве оптужбе“ – истакао је Министар одбране (Шојгу).

Говорећи о Сиријској “Осматрачници за заштиту људских права“ и о Белим шлемовима, Министар одбране назвао је енглеску “ушушканом кућицом лежних узбуђења“ – “и развили смо јак имунитет против лажних оптужби Лондона на адресу Русије“.

Што се тиче простачког начина говора енглеског министра одбране кад се ради о Русији, у одсуству икаквих стварних резултата његове службене делатности, то је очигледно једино што је још преостало у арсеналу оружаних снага Њеног величанства“ рекао је Шојгу.

У свом ранијем обраћању јавности представник за штампу Руског министарства спољних послова, Марија Захарова, изјавила је да Вилијамсонов испад показује да су британске власти нервозне и “да нешто крију“.

Вилијамсонове изјаве су многи исмејавали и по интернету у Енглској, изражавајући и забринутост због тога што британским оружаним снагама руководи “предпубертетски балавац“ који иступа с претњама “које би биле пригодније међу дечурлијом која се ииграју у песку“.

Премијер ВеликеБританије Тереза Меј пожурила је да изнесе оптужбе против Русије због употребе хемијског оружја на британском тлу и послала је Москви ултиматум са захтевом да објави податке о завери против отрованогх шпијуна Скрипала. Пошто је тај захтев Москва одбацила, ВеликаБританије је у среду увела санкције против Москве, укључујући и протеривање 23 дипломата, ограничење контаката и залеђивање руске имовине у Б.Британији.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је изјавио да ће и британски дипломати “свакако“ бити протерани из Русије,као одговор на потезе Лондона. Но, и поред тога, Лавров је изјавио да је Москва отворена на сарадњу с В.Британијом у случају (отрованог шпијуна) Скрипала – уколико буде третирана као равноправни партнер.

Извор: informer.rs