Драган Ђилас пребацио је у отвореном писму амбасадору Норвешке похвале председнику Србије Александру Вучићу и актуелној власти, а из СНС констатују тим поводом да Ђилас једноставно не може да прихвати вољу Београђана, који су му на недавним изборима, како се истиче, јасно рекли да га не желе.

Фото: Тања Валич, Танјуг
Фото: Тања Валич, Танјуг

Ђилас је у писму Арне Санес Бјорнстаду критиковао његове оцене из недавног интервјуа, питајући чему „хвалоспеви на рачун председника Вучића“, када се, како тврди Ђилас, у Србији крше европске вредности.

Спорна му је и констатација норвешког амбасадора да је међу разлозима убедљиве победе Вучићеве листе недостатак јединства и јасних политика на опозиционој сцени.

Српска напредна странка у реаговању подсећа Ђиласа да је 2011. године упутио амбасадоре да му се обрате само ако имају проблеме са „цурењем воде у амбасади или са паркирањем“.

Лицемерно је, каже СНС у саопштењу, да сада даје савете амбасадорима неких држава шта ће да кажу.

„Очигледно је да Ђилас не може да прихвати вољу Београђана који су му јасно рекли да га не желе“, констатује СНС.

СНС наводи да лицемерно понашање Ђиласа није необично и додаје да је доследан у покушајима да одреди шта ће бити садржај медија, ко може, а ко не може да се појави и шта сме, а шта не сме да каже.

„Комично је само то што Ђилас говори о европским вредностима. Човек који новинару одговара са ‘зини да ти кажем’ када постави питање о пословању његове фирме, човек који спречава новинаре да присуствују његовим конференцијама за штампу само зато што му се не свиђају питања која постављају, не заслужује да се представљао као промотер било каквих вредности ове земље“, сматра СНС.

Та странка додаје да „човек који је опустошио градску касу, Београд задужио за 1,2 милијарде евра, отимао простор за игру деци и остављао им пацове, намештао тендере и преплаћивао контејнере, реконструкције улица и булевара, а све зарад личне користи – данас изговара лажи, уместо да народу објасни одакле му 25 милиона евра у некретнинама.

„Драган Ђилас очигледно не може да прихвати вољу Београђана који су му јасно ставили до знања да не желе разне Ђиласе, Јанковиће и Јеремиће који пљачкају градску касу, већ одговорне људе из СНС, који модернизују, уређују, развијају, а пре свега воле Београд“, закључује се у саопштењу.

Извор: rts.rs