– Она је интензивно почела да се бори за своју позицију, да не буде случајно смењена у реконструкцији и почела је да намешта све своје колеге, да иницира сукобе унутар саме Владе – објаснио је своје виђење ситуације Ђука, иначе водитељ и аутор у емисији на ТВ КЦН „Добро јутро са Ђуком“

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић/Youtube/Владимир Ђукановић
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић/Youtube/Владимир Ђукановић

Владимир Ђукановић, посланик СНС и члан Председништва напредњака, за то је да се смени његова страначка колегиница, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

– Ја ћу морати да се осврнем на једну сада већ јасну ситуацију унутар Владе Републике Србије, где се иначе најављује реконструкција. Очито је већ почела борба бар једне министарке, односно министра ако ћемо исправно, али јасно је о коме се ради. Она је интензивно почела да се бори за своју позицију, да не буде случајно смењена у реконструкцији и почела је да намешта све своје колеге, да иницира сукобе унутар саме Владе – објаснио је своје виђење ситуације Ђука, иначе водитељ и аутор у емисији на ТВ КЦН „Добро јутро са Ђуком“.

Он је напоре министарке Михајловић назвао јадним и очигледним.

Фото: Танјуг/Сава Радовановић
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

– Наравно, ради се о Зорани Михајловић која по свему судећи после реконструкције неће бити министар, али која је очигледно као своју одбрану кренула да другима подмеће, да прозива премијерку, да намешта министра Ђорђевића по штампи, и да ствара утисак како је она сва јадна угњетавана, њу нико не воли и како је она богом дана за све, али ето, замислите, постоје неке невидљиве силе, снаге, таме, прошлости… које њу хоће да смене! Она има јак ПР тим у свом министартсву и то је јединоио што она ради. Не бави се својим послом, него маркетингом. Њен тим подмеће текстове по штампи и служи да 5, 6 пута дневно пусте њене изјаве, иако њу нико ништа и не пита – оштар је у критици напредњак.

Фото: Танјуг/Раде Прелић
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Ђукановић сматра да таквим понашањем министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре „руши владу, констамнтно ремети њен рад и доводи у ситуацију да морате да се браните од будалаштина“.

– Баш због таквог њеног понашања и због тога што све то ради, што константо напада госпођу Брнабић, вероватно због сујете што она није госпођа Брнабић, ја молим Александра Вучића и лично ћу се залагати да она буде смењена у овој реконструкцији владе и да се више низашта не пита у овој држави – закључио је Ђукановић.

Видео погледајте овде:

Извор: telegraf.rs