У вихору најстрашнијег ратног сукоба који је тадашња Европа икада видела, у времену када су европске државе једна за другом падале под окупаторску чизму Трећег рајха, у тренуцима када су европски градови нестајали под точковима ратне машинерије „царства зла“ на Истоку, у срцу „Трећег Рима“, у дубини православне душе руског сељака никло је семе слободе, васкрсла је сила историјске Русије која се као пламен проширила Старим континентом и Европу и свет ослободила од најпогубнијих идеологија које је створио мрачни ум човечанства.

Данас, после више од седам деценија од ослобођења Европа заборавља своје корене и враћа се ономе што је пре седам и више деценија претило да је претвори у прах и на њеним рушевинама створи нову, једноличну, духовно испразњену и поробљену Анти-Европу.

Данашња Европа окреће леђа народу који је животима милиона својих кћери и синова платио немерљиву цену да она данас буде слободна. Окреће леђа држави која је поднела надљудску жртву да би одбранила најизворније тековине истинске Европе, хришћанство, независност и слободу европских народа. Окреће леђа свом природном савезнику и сили без које нема ни њене слободе, ни њеног опстанка, ни њеног уједињења.

9. маја у Европи се славе порази, јер се Европа плаши победа, у Европи се величају губитници јер се Европа плаши жртве, херојства и историјских подвига.

Европа данас слави смрт, ропство и пролазност, а Русија живот, слободу и вечност!

Зато је код њих 9. мај „дан европе“, а код нас то је Дан Победе. Дан велике и вечне победе!

Данијел Игрец

Извор: patriot.rs