Дарко Младић, син генерала Ратка Младића, каже да породица и српски доктори сумњају да бившем команданту Војске РС отказују бубрези, али хашке судије упорно одбијају да га пошаљу у болницу на прегледе и лечење

Фото: Peter Dejong/Pool / REUTERS
Фото: Peter Dejong/Pool / REUTERS

Према његовим речима, медицинска документација коју су израдили српски лекари после прегледа Ратка Младића преведена је још средином јануара, али Хаг до данас није одлучио хоће ли генералу омогућити привремену слободу ради лечења у Београду.

Бизарно оправдање

Хашки доктор Фалке сматра да је ризично да ми оца пребаце у болницу због опасности од инфекције

Дарко Младић, син генерала Ратка Младића

– Мом оцу су почеле јако да отичу ноге и руке. У страху смо да су можда у питању проблеми са срцем или бубрезима! Међутим, нажалост, и после превода медицинског извештаја, хашки лекари нам нису објаснили због чега долази до тог отицања. Заиста није хумано ово што му раде… – огорчен је Дарко Младић.

Наш саговорник додаје да хашке судије одуговлаче са одлуком о привременој слободи за генерала, док затворски доктор Паулус Фалке кочи Младићево пребацивање у болницу тврдњом да би се тамо погоршало његово здравствено стање јер би ‘вероватно добио инфекцију’!?!

http://http://http://www.nacionalist.rs//2018/02/16/heroj-kakvog-ne-poznajete-nikad-objavljene-slike-generala-ratka-mladica-foto/

– Лекар Фалке нам је рекао да је Ратково здравствено стање стабилно и да нема потребе за пребацивањем у болницу. Наводно у притвору добија све што му је потребно. Оно што је, међутим, јако бизарно јесте да доктор Фалке сматра да је ризично да ми оца пребаце у болницу на лечење јер постоји опасност од настанка инфекција које би му угрозиле живот – подвлачи Младић.

Извор: informer.rs