Чедомир Јовановић се састао са Аљбином Куртијем, вођом радикалног албанског покрета “Самоопредељење“ у Приштини. Курти је на Фејсбуку поделио њихову заједничку фотографију, откривши да је са Јовановићем разговарао о односима Косова и Србије, политичком напретку, европским интеграцијама, ситуацији у региону, али о прошлости.

“Данас сам се у Приштини састао са председником Либерално-демократске партије из Србије, господином Чедомиром Јовановићем. Дискутовали смо о односима између Косова и Србије, политичком напретку и социјално-економском статусу у нашим државама, ситуацији у региону и европским интеграцијама. Разговарали смо и о прошлости, студентским покретима, рату у бившој Југославији, отвореним ранама на Балкану. Чедомир Јовановић је одиграо одлучујућу улогу у слању Милошевића у Хаг, али и у почетном хапшењу Јовице Станишића и Френкија Симатовића.“, написао је Аљбин Курти на Фејсбуку. Јовановић је отпутовао у Приштину на позив Демократског института Косова где ће учествовати на отвореној трибини “Перспектива дијалога Косова и Србије“ и разговарати са студентима ААБ универзитета.

“Јовановић у Приштину путује са поруком да мир у региону мора бити кључна вредност око које ће се окупити друштвени и политички  актери и на основу тога наставити процеси сарадње, регионалног повезивања и европских интеграција. Млади су за ову тему најважнији саговорници, јер генерације рођене и одрасле после конфликта имају право и шансу на живот који није оптерећен и обележен непријатељствима, већ поштовањем и сарадњом.“, наводи се у саопштењу Либерално- демократске партије.

М. Ћурчић

Извор: vidovdan.org