Доналд Трамп може да има све! Тако се бар мисли у свету данас. Шта друго и помислити о човеку који заиста јесте купио све што се купити може? Он је своје место нашао међу најбогатијим људима света, а све је почело вредним радом – позајмивши милион долара од оца!

Фото: The Kremlin / CC BY-SA 4.0
Фото: The Kremlin / CC BY-SA 4.0

Када се довољно обогатио, почео је од себе правити култ. Вероватно је, по његовом мишљењу, било сулудо да један Гистав Ајфел има своју кулу, а да Доналд Трамп нема, па је и он направио неколико својих торњева виших од највиших кула света! Потом је Доналд, када га већ многи сматрају неписменим, оформио и свој универзитет! Није се Трамп клонио ни филмских камера, јер побогу, ко не би хтео да буде глумац?! Подужи је списак улога Доналда Трампа на филму, у серијама и на телевизији, али како новац не може купити таленат, он је, скоро увек, играо самог себе! Има Доналд и нешто заједничко са српским политичарима, а то је да се знао латити и микрофона.

Када су ријалити програми и старлетизација узели маха, Трамп је решио да помогне у заглупљивању, па је оформио свој ријалити шоу, јер му се није исплатило да улази у туђе, ваљда нису довољно плаћали. С обзиром на то да се ланац Хилтон хотела опасно захуктавао, Доналд је морао доказати да је способан и за то, па је отворио своје хотеле широм света! Велики је број људи који су успевали у пословима са казинима, голф теренима, плазама, винаријама и томе слично, али их је велики Доналд све сустигао осећајући се угроженим што још неко има оно што он нема.

У Србији, а верујем и у свету, улица по некоме добија име тек кад тај неко више није са нама, али Трамп има чак три улице са својим именом победивши тако смрт још за живота. Распродао је милионске тираже неколико књига написаних о њему и његовом руком објаснивши тако Камију, Кафки, Бодлеру, Шекспиру и Маркесу где им је место.

Једнога дана, решио је да постане и председник Америке, јер само још то није био. Као што можемо видети, успело му је. Ријалити звезда је у своје руке добила нуклеарни кофер и власт над огромном војном силом. Како написа Душан Ковачевић: „Мајмун је ушао у тенак!“

Претити Русији никада није било паметно, али одбићемо то Трампу на глупост!

Међутим, иако се оженио, постао председник, додао вишка косе и офарбао се у плаво, постао један од најутицајнијих људи на планети, ипак још увек није успео у његовој следећој жељи, а то је да постане бољи од Владимира Путина.

Верујем да негде, на врху неког од Трамп торњева, или се то можда догађа у Белој кући, горке сузе лије Доналд што никада неће бити као Путин. Ипак је за то потребно мање новца, а више дара, мање шефовања, а више рада, мање мржње, а више љубави, мање Америке, а више Русије, мање ријалити шоуова, а више реалности.

Када би неки уметник сликао песницу Доналда Трампа и Владимира Путина, око Трампове би висила златна наруквица кићена доларима са угравираним „Трамп“, а око Путинове би стајала бројаница у бојама руске заставе.

Фали ти још, Доналде… Никада нећеш бити као Путин, јер се ипак мораш родити са неким талентом. Трошити, претити и ратовати зна чак и Хилари Клинтон – да простиш на поређењу.

Милан Ружић

Извор: in4s.net