Бирачка места у Русији су затворена, а према првим резултатима актуелни председник Владимир Путин убедљиво води.

Гласање на изборима за преседника Русије завршено је вечерас на територији читаве земље

Путин убедљив

Руски председник Владимир Путин победио је на данас одржаним председничким изборима, освојивши 73,9 одсто гласова, јавља ТАСС позивајући се резултате излазне анкете.

Фонд јавног мњења наводи да Путин, према првим излазним анкетама, води на изборима с освојених 77 одсто гласова бирача, пренела је Риа Новости.

Други је кандидат Kомунистичке партије Павел Грудињин с 11,8 одсто освојених гласова, а трећи Владимир Жириновски с 5,9 одсто гласова.

Према подацима Сверуског центра за истраживање јавног мњења (ВЦИОМ), за Путина је гласало 73,9 одсто грађана, за Грудињина 11,2 одсто, а за Жириновског 6,7 одсто бирача.
Завршено гласање на председничким изборима у Русији

Гласање на изборима за преседника Русије завршено је вечерас на територији читаве земље, а Централна изборна комисија започела је пребројавање гласова, јављају руски медији.

У Русији су данас одржани председнички избори, на којима је актуелни председник Владимир Путин фаворит, а има седам противкандидата.

Излазност до 19 сати је била 59,5 одсто.

Према резултатима првих излазних анкета, преноси ТАС С, Путин је на данас одржаним изборима освојио 73,9 одсто гласова.

Ђукановић о атмосфери у Русији

Посланик СНС-а Владимир Ђукановић налази се у Москви у надгледању избора са експедицијом из Србије, а на свом Јутјуб каналу објавио је да су Руси и те како заинтересовани за председничке изборе и да је излазност у јутарњим часовима велика.

Штавише, уколико излазност буде расла, процењује се да ће то Путину највише ићи у прилог.

Актуелни председник Русије свакако је највећи фаворит према свим прогнозама аналитичара и светских медија.

Путин је и сам гласао на бирачком месту у Руској академији наука, где је своју грађанску дужност испунио и 2012. године, а на изборном месту је истакао да је програм који он нуди прави за земљлу.

Гласање за сада протиче мирно, а према Ђукановићевим речима, грађани пре него што уђу на бирачко место морају да иду на претрес због потенцијалне опасности од терористичких напада.