Дуго очекивани интервју за чувени НБЦ, а водитељка Мегин Кели га је назвала „Confronting Putin“

Принтскрин: youtube/NBC, Танјуг/AP
Принтскрин: youtube/NBC, Танјуг/AP

Председник Русије Владимир Путин дао је интервју атрактивној водитељки Ен-Би-Си њуза Мегин Кели, и том приликом јој открио многе ствари о којима раније није причао.

Без обзира на раније „непријатне сусрете“, Мегин Кели је успела да добије Путина као госта у свом „један на један“ формату емисије, а на свом Твитер профилу уочи емитовања интервјуа најавила је „суочавање“ са Владимиром Путином.

Разговор је текао у пријатељском тону, иако су секси плавуша и руски председник пре мало мање од годину дана на заседању Петербуршког међународног економског форума, имали жесток окршај. Кели је том приликом испровоцирала председника Русије до те мере да ју је брутално ућуткао.

ТРЕБА ВАМ ТАБЛЕТИЦА

Упорна водитељка седам пута је питала Путина о умешаности Русије у хакерску аферу, којом је западни естаблишмент оптужује за утицање на изборе у Сједињеним Америчким Државама и помагање Доналду Трампу да дође на власт. Након серије неугодних питања руски председник више није могао да издржи.

– То је, једноставно, некаква хистерија и никако је не можете прекинути! Треба вам дати таблетицу некакву, шта ли?! Има ли неко таблетицу? Дајте таблетицу! – одговорио јој је Путин.

Фото: Танјуг/AP
Фото: Танјуг/AP

Након тога Меган је рекла да се руски председник у приватним разговорима понаша другачије, да је „учтив и нежан“, а када се камере укључе постаје Путин кога сви знамо.

Пошто су закопали ратне секире, Путин је у интервју између осталог рекао да жели да поправи односе са Вашингтоном, а сматра да исто жели и његов амерички колега Доналд Трамп, с тим што постоје „силе“ које му то не дозвољавају.

– Слушајте, дајте да седнемо мирно, причамо и ово решимо. Верујем да актуелни председник (Трамп) жели то исто, али постоје силе које му не дозвољавају да то уради – рекао је Путин у интервјуу за Ен-Би-Си (НБЦ).

Фото: Танјуг/AP
Фото: Танјуг/AP

САД НИСУ РУСИЈИ НЕПРИЈАТЕЉ

– Ви сте донели одлуку, на нивоу парламента, на нивоу Конгреса и ставили сте Русију на листу својих непријатеља. Зашто сте то урадили? Да ли смо ми увели санкције САД? САД су увеле санкције нама –

рекао је Путин у интервјуу.

Говорећи о предстојећим председничким изборима у Русији, заказаним за 18. март, Путин је веома кратко рекао да је све на руским гласачима. Председник Русије такође је нагласио да је спреман да сарађује са опозицијом.

Упитан да ли је могао да помилује опозиционог активисту Алексеја Наваљног како би он учествовао на председничким изборима, Путин је рекао да би волео да сарађује са таквим људима и да је спреман на то.

– Желимо да Русију начинимо јачом, компетитивнијом и ефектнијом земљом, која се ослања на своју снагу. Имамо такве људе. Свако може да буде помилован уколико то заслужује – рекао је.

Фото: Танјуг/AP
Фото: Танјуг/AP

Трамп је раније назвао Путина „јаким лидером“, који је урадио одличан посао у смислу онога што представља и кога представља. Амерички председник је новинарима рекао да се Путин „апсолутно“ није мешао у председничке изборе 2016. године.

Узвраћајући комплименте, Путин је Трампа у интервјуу назвао „бизнисменом са огромним искуством“ и особом која брзо учи, упркос томе што је нов у политици.

– Разуме да би тренутне и потенцијалне партнере требало поштовати, уколико се стреми ка односу сарадње. Међусобне оптужбе и вређања не воде никуд – рекао је Путин, додајући да Трампове твитове не чита, нити користи Твитер.

Фото: Танјуг/AP
Фото: Танјуг/AP

Он се, како каже, изражава на другачије начине, а Трампа је назвао „модернијим појединцем“.

Коментаришући оптужницу специјалног саветника у истрази о могућем руском мешању у америчке председничке изборе Роберта Малера, Путин је рекао да га „није брига“ што је подигнута оптужница против 13 руских држављана и три компаније због мешања у изборе.

– Па шта ако су Руси? Има више 146 милиона Руса. Па шта? Брига ме… Они не представљају интерес руске државе – рекао је Путин.

Погледајте како је текао разговор Путина и Меган Кели:

Извор: telegraf.rs