Самозвани лидер српске опозиције Саша Јанковић изнова је потврдио да је једини план који има – да распарча Србију! Он сматра да лажна држава Косово треба да постане чланица УН и нуди им признавање независности за 30 година

Фото: Танјуг / Раде Прелић
Фото: Танјуг / Раде Прелић

Председник Покрета Слободних Грађана Саса Јанковић поновио је данас у разговору за дневни лист Данас да Косово треба да добије столицу у Уједињеним нацијама, са свим правима која из чланства произилазе!

У разговору за Данас Јанковић је, између осталог, рекао:

– Ако предложимо да се договоримо и о уласку у УН, слично моделу некадашњег Совјетског Савеза и Украјине, или Белорусије, дакле без признања независности с наше стране, али са свим правима која из чланства произилазе и кажемо да о питању формалне независности с наше стране евентуално можемо да причамо за 30 година, а у међувремену да развијамо демократију, привреду и добар живот, не кочимо једни друге већ сарађујемо… шта бисмо тиме изгубили што већ нисмо?

Јанковић је истакао да је потпуно нереално да Косово приволимо, или присилимо да буде део Србије.

У свему овоме добра је једна ствар – потпуно је нерално да Саша јанковић икада дође у ситуацију да уопште одлучује о Косову, тако да од његове маштарије, као и обично, неће бити ништа.

Извор: informer.rs