Христина Стојиљковић је била млада девојка која је радила као хостеса, волела је скупу гардеробу, путовања, изласке, али све то није могла да има. Маштала је о новинарској и политичкој каријери. Живот јој се променио када је 2015. године отишла на курс Advanced Course on International Relations , који је организовала невладина организација Центар за међународну сарадњу и одрживи развој – ЦИРСД.



Тамо упознаје Здравка Поноша, извршног директора ЦИРСД-а, бившег Начелника Генералштаба, који је данас потпредседник Народне странке. Три године након курса ЦИРСД-а и упознавања Здравка Поноша, Христина Стојиљковић има своју емисију “Минут до 12”, носи скупу гардеробу, путује и ужива у најскупљим београдским ресторанима.
Оно шта јавност не зна јесте како једна водитељка емисије на Yоутубе каналу може себи да приушти живот какав Христина води?



Христина Стојиљковић воли скупу гардеробу. Она носи скупоцене бунде од природног крзна за које издваја и по неколико хиљада евра. Христина такође воли да носи скупе брендиране торбе. Само њена Прада торба кошта скоро 3.000 долара, док је за торбу марке Yves Saint Laurent извдојила још 1.390 фунти. Један њен Hermes каиш кошта преко 1.200 долара. Сваки њен комад гардеробе кошта и по неколико просечних плата које се иначе примају за посао који она обавља.



Христини Стојиљковић се познанство са имућним “пријатељима” из ЦИРСД-а вишеструко исплатило. Добила је своју ауторску емисију, каријеру новинарке и што је за њу било најважније – новац. Међутим, очигледно је да каријера новинарке није нешто што Христина жели и да су јој животи старлета и припадника џет сета много примамљивији. Због тога се можемо запитати да ли за припадника академске заједнице и некога ко се бави новинарским послом прикладно да на друштвеним мрежама потенцира своје обнажене фотографије и скупу гардеробу? Све то не приличи некоме ко жели да се бави новинарским послом и да буде аутор неке озбиљне политичке емисије.



Христина доста времена проводи у иностранству, на луксузним дестинацијама и у великим европским градовима. Она често путује у Париз, а осим Француске, Христина је посетила и Барселону, Брисел, Истанбул, Франкфурт и друге европске градове. Христина летује у Хрватској, у Дубровнику и на Сицилији. Kада су у питању изласци у Београду, Христина посећује само најскупља места у престоници. Често проводи слободно време у хотелу Хилтону, ресторанима Мама Схелтер, Ушће – Национална класа и луксузном ресторану Франш.

Оно што јесте сигурно је да Христина послом који се бави не може себи да прушти луксузан живот који води. На сајту Yоутубе постоји много политичких емисија, које су доста гледаније од емисије “Минут до 12”, а водитељи искуснији и бољи. Због тога, желимо да јој поставимо неколико питања:

Христина, ко вам купује скупу гардеробу и плаћа путовања?
Kо вам исплаћује плату за емисију “Минут до 12”?
Kо плаћа запослене у оквиру ове емисије (камермане, монтажере…)?
У каквом сте односу са Здравком Поношем?
Да ли мислите да својим понашањем на друштвеним мрежама брукате новинарску професију?


БОНУС ФОТОГРАФИЈЕ:




Оставите Коментар