Белоруски председник Александар Лукашенко планира да, поред четири ‘мига 29’, Србији испоручи и ПВО системе, ракете и хеликоптере, сазнаје Информер!

Информер/монтажа
Информер/монтажа

Поред четири ‘мига’ који ће бити модернизовани по истом принципу као и шест руских ловаца које нам је Русија донирала крајем 2016. године, Београд и Минск преговарају и о испоруци нових система противваздушне одбране, ракета за те системе, као и транспортних хеликоптера Ми-17.

Одговор на провокације

„Набавком хеликоптера повећава се способност војске, која постаје мање осетљива на провокације“

Љубан Каран, бивши потпуковник КОС

– Лукашенко је вољан да максимално помогне српску војску.

Пошто је сва војна техника о којој се преговора руске производње, тражена је и добијена дозвола Владимира Владимировича Путина. Док су четири ловца „миг 29“ донација, Лукашенко сада за осталу војну технику Србији нуди најповољније, специјалне цене, које су далеко испод тржишних – преноси наш извор, који је инсистирао на анонимности због осетљивости ове теме.

Председник Србије Александар Вучић испунио је своје обећање и морал је враћен као функција у оквиру војске. Настављамо и њену модернизацију.

АЛЕКСАНДАР ВУЛИН – МИНИСТАР ОДБРАНЕ

И док нико у врху власти није желео да коментарише ове наводе, бивши потпуковник КОС Љубан Каран сматра да смо руским и белоруским авионима ојачали авијацију.

– Набавка различитих ПВО система омогућила би вишеслојну одбрану, а ако се међу њима нађе и моћни С-300, поштоваће нас и најмодернија авијација НАТО. Истовремено, набавком транспортних хеликоптера повећава се оперативна способност војске, која постаје мање осетљива на евентуална изненађења и провокације – подвлачи Каран.

М. Добромировић

Извор: informer.rs