Косовске власти, на челу с председником скупштине Кадријем Весељијем, све време одржавају контакте с политичким представницима Албанаца на југу Србије.

То пише лист „Блиц“ и додаје да Весељи на тај начин контролише ситуацију и спрема се за евентуалну акцију у циљу преузимања контроле у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа, ако се и када за то створе услови.

„Весељи током своје каријере на челу тајне нелегалне безбедносне службе ШИК покушава да створи нуклеус организације и да обучи кадар неке будуће албанске обавештајне службе, која ће у погодном моменту бити легализована и инфилтрирана у великом таласу на простор Србије, који се граничи са Косовом и Метохијом, а који је насељен Албанцима, ради организовања диверзантско-терористичких акција, али због организовања оружане побуне“, наводи „Блиц“ позивајући се на неименовани извор из безбедносних структура.

Као једно од упоришта нелегалне службе ШИК на југу Србије, лист наводи да се помиње општински Одбор за заштиту људских права у Бујановцу, на чијем је челу Шаип Камбери „који је у контакту са Дјумшитом Османијем, руководиоцем одељења ШИК у Гњилану“.

„Цланови Одбора су ангажовани на прикупљању података о безбедносним структурама и политичко-безбедносним приликама на југу Србије и шире“, наводи саговорник Блица.

Извор листа додаје да је Весељи у септембру 2016. године у Приштини имао одвојене сусрете са представницима Албанаца из Бујановца и лидерима Албанаца из Прешева.

Весељи је дао директне инструкције лидерима Албанаца на југу Србије да се уједине.

„И данас, у сваком тренутку, Весељи прати пажљиво све што се на југу Србије дешава, спреман је да реагује, а знамо сви шта то знаци“, наводи извор „Блица“.

 

Извор: Танјуг