Како поједини моћници са Запада не успевају да екуменским идејама униште наше Свето православље, за ту нечасну намеру користе и нашу браћу по вери, бугарске „експерте“ Светске банке, који у пропагандном истраживању доводе у везу припадност православној вери и сиромаштву, све са циљем да дискредитују и пониште постојање вере и омаловаже нас православне хришћане. Да су се ти експерти мало удубили утврдили би да је Мојсије добио десет Божјих заповести на Синајској гори. Четврта заповест Божја гласе: „Сећај се дана одмора да га светкујеш; шест дана ради и обави све послове своје, а седми дан је одмор Господу Богу твоме.“ Јасно пише да шест дана ради и обави све своје послове! Такође, сазнали би да смо ми православни Срби вредност рада уткали у своју химну Боже правде која је у истину и молитва где у стиху каже „Сложи српску браћу драгу на свак дичан славан рад.“ Ти експерти су могли да се распитају да су Никола Тесла и Михајло Пупин су били потомци српских православних свештеника, и нису крили своје одушевљење православном вером, српском традицијом и Косовским заветом. Обојца су били велики радници и афирмисали српску радну етику на сваком кораку. Тесла је говорио „Да би био успешан у овом свету, човек мора да се приволи на најтежу врсту рада“, а Пупиново гесло је било „Ништа човека не чини толико срећним као поштено уверење да је дао све од себе“. Ови великани су својим животима извели усклађивање о ком говоримо. Они су постали витезови рада и знања. – изјавио је Александар Ђурђев, председник Српске лиге (СЛ).

Ђурђев истиче, да по принципу, „Завади па владај“ заговорници „новог светског поретка“ покушавају да цео свет унификују према правилима најмоћнијих светских мегакорпорација које желе да све народе света ставе у један тор и да им наметну једну религију као добру и пожељну. На жалост злобници су успели да међу православним бугарима пронађу неке квази експерте а пре бих рекао бугарске нарикаче и пророчице које са науком немају ама баш никакве везе. А ако се Светска банка на њих ослања онда нека се не надају веродостојиним информацијама и ваљаним закључцима.

Православна вера је код Срба, успела је да сачува све оне особине којима се као народ поносимо а којима се диве и припадници многих народа широм света – радна етика, храброст, пожртвовање, брига о ближњем, гостопримство, неговање породичних вредности, помоћ у невољи, и зато, нека ти душебрижници брину о сиромаштву у својим земљама а од православних народа могу само да уче каква је разлика између духовног и материјалног сиромаштва и какав би стандард данас имале српске православне земље да нам наслеђена имовина радом и трудом наших предака остала целокупна материјална баштина коју су или Сулејманови дрипци или варвари са запада ратовима и пљшком и бомбардовањем од нас или украли или уништили. А наши партнери уместо што нам попују могли би да дословно примене бар последње три божје заповести које гласе: „Не укради. Не сведочи лажно на ближњега свога.Не пожели ништа што је туђе.“ А тада би ми православни Срби сигурно били богатији – закључио је Ђурђев.

Извор: vestisrbija.rs