Члан председништва Српске деснице и Покрајински повереник покрета 1389, Михаило Јањић обратио се данас јавности након најновијих дешавања око одржавања карате турнира у Новом Саду на којем је требала учествовати и тзв. држава Косово.

Поносни смо што је држава показала став, достојанство и одолела притисцима и уценама у случају наступа каратиста такозваног „Косова“. Отказивање гостопримства није само доказ поштовања Устава и закона, него и храбрости и доследности показане у овом тренутку.

– Јуче сам био на вишесатним састанцима са врхом власти у Београду и сведочио колики су притисци били. Честитам држави, честитам властима, али и свима онима који су сумњали и наслађивали се, мислећи о свом, а не националном интересу – каже Јањић.

Јањић истиче да је покрет 1389 увек уз и за национални интерес који ће заступати бескомпромисно и у свим околностима, што се видело и у овом случају.

Подсећамо да је за данас Јањић најавио блокаду града Новог Сада али да се од таквог корака одустало због како се истиче позитивног исхода.

НАЦИОНАЛИСТ.РС