Литија за спас Србије одржана је јуче у Београду, а грађани су испред Храма Светог Саве потписивали петицију за забрану Параде поноса.

Литија је кренула око 18.00 часова од Патријаршије Српске православне цркве у Београду ка Храму Светог Саве, преко Зеленог венца, Улице краља Милана и Славије.

Kолона се прво зауставила у близини Бранковог моста, где су окупљени углас изговорили молитву Оче наш, а појци су отпевали неколико црквених песама.

Испред колоне су били “Ноћни вукови“, а учесници литије носили су црквена обележја и заставе Србије.

На литији је било доста младих брачних парова са децом.

Лидер Српске деснице Миша Вацић прошетао је са породицом женом и сином Деспотом.

На литији уз Вацића је био и његов брат са својом породицом, а ту су се нашли и др Несторовић и аналитичар Александар Павић.

Свештеници су носили платно на коме је писало „Свети оче Саво, моли Бога за нас“, а учесници су носили слике команданта четничких јединица у Другом светском рату Драгољуба Драже Михаиловића и председника Русије Владимира Путина, док су са разгласа пуштане црквене и песме о Kосову.

Испред Прајд инфо центра, који су чували припадници полиције, учесници литије су развили заставу Србије на којој је писало „Не у земљи Светог Саве“.

Поједини грађани су са стубова расвете скидали албанске заставе које су биле окачене поред српских и газили их, што су учесници литије поздрављали аплаузом и скандирали „Kосово је срце Србије“.

Према неким проценама на литији је учествовало 100 000 људи.

Оставите Коментар