Бранимир Главаш, који је био осуђен за ратни злочин над српским цивилима на осам година затвора, а потом ослобођен након што је Уставни суд Хрватске укинуо правоснажну пресуду Врховног суда и поступак вратио на почетак, на свом фејсбук профилу је написао да је током последњег рата „побио премало људи“.

Уз „премало“ је ставио смајли, који би требало да покаже да је то што је написао духовито или да се шали, али контекст дискусије далеко је од шаљивог, пренео је загребачки портал Индеx.

Након што је Главаш на Фејсбуку најавио тужбу против новинара Зорана Шпрајца, који га је 5. јула у емисији РТЛ Директ назвао ратним злочинцем, развила се расправа пуна мржње према телевизијском уреднику, али не само према њему.

Расправљало се о Шпрајцовом пореклу, спомињало се његово бивше, „српско“ презиме, предлагало да да буде протеран, па чак и да буде ликвидиран.

Glavaš

Доста тога је, наводи се, марљиви Главаш лајковао,а када га је неко, уз псовку у којој се спомињу бог и мајка, упитао колико је људи побио, Главаш је одговорио – „премало“ са насмејаним емотиконом.

  • На провокацију како одговорити него провокацијом, питање је провокација, па је и одговор таквог карактера – рекао је Главаш Индеxу.

Додао је и да нема шта је лајковао од коментара у који се алудира на Шпрајца и позива на његову ликвидацију.

  • Немам појма шта сам лајковао. Значи, на провокацију, провокацијом. А за лајкове – лајкујем махинално, ни не читам, толико има коментара да лајкујем кад се ухватим Фејсбука, морам све да лајкујем не гледајућо садржај – тврди Главаш.

Индеx примећује да то није тачно и да је Главаш лајковао коментаре селективно.

Једном коментатору са „српским именом“ који је објавио насловницу Ферал Трибјуна с именима убијених осјечких Срба и Главашевом главом, Главаш одговара „обриј браду“, а кад га овај пита би ли му браду излио киселином и излепио селотејпом, Главаш одговара: Не, само бих те обријао на суво, ставио на трактор и бирај правац.

А, један од коментара који је Главаш лајковао је и овај: Још нисмо очистили Хрватску од Четника увукли се под другим презименима хитно треба ко Тито, Стаљин и ОЗНА, све по кратком поступку, мрак мајка.

Оставите Коментар