Представници прослављене 63. Падобранске бригаде Војске Србије данас су, заједно са представницима града, положили венце и цвеће у касарни Југовићево у Новом Саду, која је и била прва адреса бригаде у Србији по њеном формирању 1944. године.

Према речима ратног начелника бригаде Видоја Ковачевића, полагањем венаца и великим скупом, који ће данас бити одржан на Летенци, обележавају важне датуме, када су 1944. формирани, када су 1991. године учествовали у борбама, а прошло је 20 година од њиховог последњег деловања 2001. године на Косову.

  • Данас се клањамо сенима погинулих падобранца и свих других родољуба који су дали животе за одбрану наше отаџбине. Удружење ветерана окупља бивше падобранце са свих простора некадашње Југославије и обележавамо нашу славу Видовдан, јер смо на тај дан имали прву проливену крв у борбеним акцијама, па зато и носимо црвене беретке. Захваљујемо се Министарству одбране и Граду Новом Саду што су нам изашли у сусрет и помогли да наш скуп буде одржан онако како и доликује – истакао је Видоје Ковачевић који је и председник Удружења ветерана 63. Падобранске бригаде.

Иначе, Ковачевић је и ратни херој и ратни војни инвалид са битке на Кошарама и учесник неких од пресудних битака за време злочиначке НАТО агресије 1999. године.

Представници градских власту су припадницима 63. Падобранске бригаде захвалили на свему што су урадили и што су бранили отџбину увек и свуда где је најтеже, а то није само на Косову 1999. већ и на фронтовима од 1991. до 2001. године.

С. К.

Оставите Коментар