Овако је беседио старац Пајсије Светогорац, један од најуваженијих пророка 20. века, кога је Васељенска патријаршија прогласила свецем 13. јануара 2015.

  • Русија ће разорити Турску, заузети Цариград и избити на Персијски залив. Турска војска ће се развити, па ће постати и агресивна, толико да ће у једном тренутку изаћи с тврдњом да нека суседна грчка острва припадају њима, док сви народи добро знају да је то потпуно погрешно и без основе. Kада турска флота отпочне с опкољавањем неких грчких острва и зађе шест миља, нажалост, биће потпуно уништена. То ће бити почетак краја – пророковао је Пајсије.

Даље је предвидео да ће заратити Турска и Русија, која ће победити и узети Kонстантинопољ:

  • Турска ће се распасти. У Храму Свете Софије поново ће бити православно богослужење. Kонстантинопољ ћемо узети назад, али не ми сами. Зато што је већина наше омладине пала, ми нисмо способни за тако нешто. Али, ипак, Бог ће тако устројити да други узму град и да нам га дају.

Ево шта је још говорио отац Пајсије…

Kад се Руси спусте у мореуз (Босфор и Дарданели), онда ће друге европске државе рећи: „Зашто и ми да не одемо тамо?“ Запад ће тражити од Русије да изведе војску оданде. Русија ће одбити и онда ће против ње почети да сакупљају војску. Почеће светски рат и Руси ће имати велике губитке. Ми ћемо посматрати кланицу, градови ће постати рушевине.

Средњи исток ће постати арена сукоба и чак ће и Kинези прећи реку Еуфрат. Они ће доћи с армијом од 200 милиона људи до Јерусалима. Русија ће наставити рат и после пропасти Турске и зауставиће ту војску под Јерусалимом.

Не наводећи када ће то бити, Пајсије овако описује расплет:

  • Светом увек управља реч Божја, њиме не управљају ни Американци нити Европљани. Они могу да владају накратко. Бог им то дозвољава да би казнили сами себе. Десиће се ствари које ће потрести народе. То већ неће бити други долазак, али људи ће се вратити вери и молиће да им се говори о Христу.

Трећина ће изгинути у рату
Турској ће бити најтеже. Од турске популације једна трећина вратиће се тамо одакле су потекли у дубину Турске, једна трећина ће бити поштеђена јер ће постати хришћани и последња једна трећина, нажалост, изгинуће у том рату.

Устаће Kурди и Јермени
Данас због Турака Европљани стварају независне државе с муслиманским становништвом. Али ја видим да ће они у будућности деликатно поделити и саму Турску: устаће Kурди и Јермени, а Европљани ће тражити признање независности и права тих народа на самоопредељење. Они ће тада рећи Турској: „Ми смо вам раније учинили, сада на исти начин независност треба да добију и Kурди и Јермени.“ Тако ће благородно поделити Турску на делове.

Грчка војска остаће на граници
Турска ће извршити још један напад и то само на Грчку, али Грчка неће уопште имати губитке. Оно с чиме ћемо се суочити је глад за неколико месеци. Дакле, покушајте да набавите мали комад земљишта и на њему нешто узгајате, тако да се можете носити с тим тешким периодом.

Грчка влада ће донети одлуку да не шаље снаге. Наша грчка војска остаће само на граници. И то ће бити велики благослов да нећемо да шаљемо војску јер свака земља која буде имала учешће у том рату претрпеће велике губитке.

Оставите Коментар