Предсједник Предсједништва БиХ Милорад Додик саопштио је да постоји британски списак Срба, наводно блиских Русима, с којима Британци имају намјеру да се разрачунају.

Према сазнањима београдске штампе и извора блиских Српској напредној странци, који су то потврдили за ИН4С, на списку су Додик, Матија Бећковић, Дејан Мировић, Александар Раковић, Владимир Ђукановић, Стефан Стаменковски, као и још око 300 Срба из Србије, Српске и Црне Горе.

Једна од могућих акција из спектра такозваног хибридног рата је покушај дискредитације ових утицајних личности који би ишао путем исконструисаних афера.

Интересантно је да је Бећковићу, Раковићу и Мировићу забрањен улазак у Црну Гору.

Подсјећамо, Додик казао је да се у Подгорици налази једно одјељење за антируско дјеловање, које је формирала Велика Британија.

Он је рекао да има информације да је у Сарајеву, под руководством једног Британца, чије име му је познато, формиран центар за спрјечавање такозваног руског малигног утицаја, за шта је шест милиона фунти дала британска Влада.

– Једно одјељење је у Тирани, а једно у Подгорици. Они евидентирају људе из владиних и невладиних организација, људе у институцијама, и, колико знам, више од 300 људи има на том списку који шире руски утицај. Ја се налазим вјероватно на том списку, рекао је Додик.

Додик је указао да Русија има у Републици Српској позитивну политику, али и истакао да он није против америчке реалне политике, већ је против њиховог наметања и мијешања у унутрашње ствари.

-Није нетачно да хрватска обавјештајна заједница дјелује у БиХ, као што дјелују и њемачка, британска, америчка, казао је Додик.

Прије мјесец дана фондације са сједиштем у Лондону и Амaсада Британије биле су покровитељ конференције на којој су Заветници били једна од укупно двије теме.

Представили су нас као политичку организацију коју треба зауставити на вријеме, јер угрожава њихову визију Србије, рекао је за ИН4С Стефан Стаманковски, предсједник покрета Заветници.

Наравно, додао је он, да у њиховим пројекцијама они нашу земљу виде као колонију, јер се они своје империјалистичке политике нису одрекли.

-Једино што их сада спрјечава да пободу своје заставе и потпуно овладају свим токовима на Балкану јесте присуство Руске Федерације и Кине. Због тога не чуди што су на списку сви они који имају развијене стратешке односе са Москвом, истиче Стаменковски и додаје“: „Предсједник Додик је одавно за њих неподобан, јер им већ годинама успешно мрси конце. Сигуран сам да се и ја као и моји најближи сарадници, налазим на списку Британско-америчких империјалних сила, а у прилог томе говори и организована кампања која се против нас води из Приштине, Подгорице и Сарајева, која је чак за разултат имала забране уласка на КиМ, Црну Гору, а у једном моменту и у БиХ. Познато ми је да су сличне проблеме имали и историча Александар Раковић, адвокат Горан Петронијевић, Војислав Шешељ и други“.

Оставите Коментар