Зрачење 5G телекомуникационе мреже делује као гориво за ширење пандемије коронавируса. Утицај ове модерне технологије отвара калцијумске канале у људском организму, што идеално погодује експанзији вируса.

Не, ово не тврде теоретичари завере, већ један од најугледнијих немачких стручњака и универзитетских професора физичар др Клаус Бухнер. Он је и раније упозоравао на погубне 5G ефекте иако нас са свих страна убеђују да је 5G мрежа потпуно безопасна по здравље људи. Сада је, како објашњава, дошао до нових сазнања, базираних на озбиљним истраживањима.

САБИРАЊЕ РЕЗУЛТАТА

Бухнер с много аргумената образлаже да је епидемија кренула из кинеског Вухана зато што је тај град био један од првих на планети где је 5G мобилни систем почео да ради на све три фреквенције.

 • Становништво Вухана је у једном моменту било изложено снажном зрачењу 5G уређаја. Са сигурношћу се може искључити да је мобилна мрежа створила коронавирус, али је извесно деловала као додатно гориво за убрзано ширење пандемије. Подсећам да је и пре постављања 5G мреже установљена веза између зрачења мобилне телефоније и њеног утицаја на пад човековог имунитета. Краткотрајно излагање зрачењу 5G мобилне мреже узбуњује имуни систем, док дуготрајно доводи до отварања калцијумских канала. Те канале користе и вируси из породице коронавируса за своје размножавање – објашњава врло прецизно др Бухнер.

Он додаје да нема конкретних експеримената који би доказали да зрачење савремене мобилне технологије убрзава умножавање вируса, али наглашава да само треба саставити све досад необјављене резултате како би се дошло до правог одговора.

 • Зато позивам владе свих држава да преиспитају утицај зрачења савремене мобилне телефоније на убрзано ширење коронавируса, а свакако да људима препоручујем у овом тренутку да избегавају коришћење мобилних телефона, употребу блутут технологије и пребацивање телефона на режим лета – закључује Бухнер у студији коју је објавио на свом сајту.

БЛОКАТОРИ ПОМАЖУ

Овог немачког и светског експерта за проучавање негативних последица 5G мреже по здравље људи поменуо је недавно и наш пулмолог Бранимир Несторовић у интервјуу за Српски телеграф, потврдивши да модерни телекомуникациони систем може бити један од криваца експлозије короне на читавој планети.

 • Постоје многобројне теорије о томе. Пре неколико дана је професор Бухнер показао да фреквенца 5G мреже активира калцијумске канале на слузокожи, што олакшава ширење вируса, док блокатори калцијума имају добар ефекат у лечењу. У Великој Британији масовно спаљују 5G торњеве иако нема много података о утицају те мреже на здравље људи јер је у питању нова технологија – рекао је Несторовић за Српски телеграф.

Подсетимо да је наш лист писао и о открићима америчког лекара Томаса Кауана, који истиче да су вируси повезани са електромагнетним пољима и да тренутна пандемија има блиске везе са увођењем 5G технологије. Као доказ томе, навео је кинески Вухан као најраније епидемијско жариште коронавируса, који је тотално покривен овом најмодернијом мобилном мрежом.

 • Велике епидемије избијају увек када се уводи нека нова технологија. Код сваке пандемије у последњих 150 година дошло је до квантног скока у електрификацији Земље. Тако је шпанска грозница избила 1918, после увођења радиоталаса широм света. Када год изложите било који биолошки систем новом електромагнетном пољу, отрујете га, неке системе убијете, а остали падну у неку врсту хибернације тако да живе мало дуже, али болесније – сматра доктор Коуан.

Спаљени торњеви и у Холандији

Непознати починиоци подметнули су у понедељак пожаре и саботаже на неколико телекомуникационих 5G торњева у Холандији. Иначе, у овој земљи је током прошле године одржано више протеста у циљу спречавања распоређивања мрежне 5G инфраструктуре. Холандија је друга европска држава у којој је дошло до сличних инцидената, пошто су почетком априла у Великој Британији запаљена и до темеља срушена најмање три предајника 5G мреже.

Клаус Бухнер

 • рођен 1941. у Минхену
 • физичар, универзитетски професор и политичар
 • од 2014. посланик странке ОДП (еколошка демократска партија) у Европском парламенту
 • био вођа те партије од 2003. до 2010.
 • неколико година радио у ЦЕРН (Европска организација за нуклеарно истраживање са седиштем у Женеви)
 • предавао на Универзитетима у Јапану и Индији, предаје на чувеном минхенском техничком факултету
 • објавио више научних радова о утицају мобилних комуникација на здравље људи

Горан Митровић

Оставите Коментар