На Косово је данас из Сирије враћено 110 особа, међу којима има и џихадиста који су отишли да се боре у тој земљи, саопштиле су привремене институције у Приштини.

„У раним јутарњим часовима организована је важна и осетљива операција током које је косовска влада уз помоћ САД вратила 110 својих држављана из Сирије“, саопштио је косовски министар правде Абелард Тахири на конференцији за медије.

Тахири није прецизирао каква је улога САД у тој операцији, али је авион са америчком заставом виђен на аеродрому у Приштини док је операција трајала, пренео је Ројтерс.

Из Приштине је саопштено да је међу враћеним особама четворо бораца који су одмах ухапшени, као и 32 жене и 74 деце, укључујући девет њих без пратње родитеља.

Више од 300 особа је са Косова отишло у Сирију од 2012. а убијено је 70 мушкараца који су се борили на страни милитантних група, наводи Ројтерс.

Сједињене Америчке Државе похвалиле су Приштину за враћање својих 110 грађана из Сирије, саопштено је данас из амбасаде САД у Приштини, пренео је РТК2.

Оставите Коментар