Непознати албански националисти објавили су скандалозне претње и планове у којима наводе да поред Косова планирају да заузму и трећи по реду највећи град Србије, Ниш!

Наиме, на друштвеној мрежи Инстаграм појавила се страница под именом „Albanian History“ , односно „Албанска историја“ која на дневном нивоу износи наводне историјске чињенице везане за Косово и Албанију, али и позива на опсаду Србије и шаље претеће поруке Србији и њеном становништву.

Тако је пре неколико дана осванула фотографија мапе Ниша, која је претворена у албанску заставу, а на фотографији такође пише „Догодине у Нишу.“ Претпоставља се да јасно алудира на познати слоган „Догодине у Призрену“ и истоимену песму реп групе „Београдски синдикат“.

Фото: Instagram printscreen
Фото: Instagram printscreen

Поред самог Ниша, власници профила направили су попис укупног броја албанског становништва у Србији, према чијим бројкама Србија укупно има 60,534 Албанаца који у њој живе.

Тако се наводи да их у Београду за сада има 1252, у Војводини 2251, у Бујановцу 23,681,  у Прешеву 31,098 и у Медвеђи 2,252!

Оно што је узнемирујуће је то што овај профил наводи да ће у круцијалном моменту, албанско становништво које живи унутар граница наше државе, напасти Србе, и све у циљу ширења такозване „Велике Албаније!“

Фото: Instagram printscreen
Фото: Instagram printscreen

Овај профил броји готово четири стотина пратиоца и поред свакодневних фотографија и претњи, он такође таргетира српске кориснике ове друштвене мреже и позива на њихов линч, убијање и гашење профила.

Тако је недавно изашла листа српских профила који се налазе на мети ових албанских екстремиста.

Фото: Instagram printscreen
Фото: Instagram printscreen
Фото: Instagram printscreen
Фото: Instagram printscreen

Није познато ко је оснивач профила, нити ко су људи који профил уређују, али њихова, како тврде кориснице ове друштвене мреже, ратнохушкачка реторика јесте поприлично забрињавајућа.

Оставите Коментар