Булевар од Цркве Светог Пантелејмона према Чалијама, убудуће ће се уместо Сомборски, звати исто као и црква. Од цркве и раскрснице лево понеће име Булевар потпуковника Горана Остојића. Ово су изгласали нишки одборници, а одлучили су и да Сарајевска улица која се протеже од Железничког моста до Војног аеродрома промени име у Улицу 63. падобранске бригаде, али само у делу од Блок Сигнала до уласка у Аеродром.

Ово је на последњој седници усвојила већина нишких одборника која је за 3 сата, без посебне дискусије и објашњења, “претрчала” преко 60 тачака, међу којима су биле и измене имена улица.

Одлуке о новим именима поменутих улица и булевара, у којима живи велики број Нишлија, ступају на снагу када се објаве у Службеном листу града, а онда ће и мештани тих делова града морати да мењају своја лична документа.

Име Светог Пантелејмона не треба посебно појашњавати, с обзиром на то да је и истоимена богомоља у овом делу града. У званичним градским документима појашњавају да је Горан Остојић био официр 63. падобранске бригаде и да је погинуо 28. јула 1998. године у рејону Јуничких планина.

63. падобранска бригада је оставила неизбрисиви траг, како у Србији, тако и у Нишу која је у дугом периоду одиграла значајну улогу као ударна песница наше војске. Само током 1991. и 1992. године имала је 135 различитих борбених, безбедносних, обавештајних и специјалних задатака – појашњавају из Града.

Сарајевска је једна од најдужих улица у Нишу, али сада ће бити скраћена и простираће се од Железничког моста до Блок Сигнала и оближњег пружног прелаза.

Оставите Коментар