Поводом злонамерне и лажне вести коју је изрекао Дејан Павловић, председник једног од нерепрезентативних синдиката у Војсци Србије, а коју су пренели поједини медији, Министарство одбране обавештава јавност да се све јединице Војске Србије па и 63. падобранска бригада употребљавају само у складу са Уставом и Законом о Војсци Србије.

У саопштењу Министарства одбране се наводи да 63. падобранска бригада није намењена за борбу са насилним демонстрантима и није никада добила наређење за било шта слично.

„Надлежни органи Војне полиције позваће на саслушање Дејана Павловића да као припадник Војске Србије да обавештење на околности дате изјаве медијима којом је пласирао лажи о Војсци Србије. Позивамо медије да не објављују овакве лажне вести и да буду свесни да су одговорни за последице које могу да наступе због лажних вести које објављују и којима узнемиравају јавност”, наводи се у саопштењу.

Како су претходно пренели медији, Дејан Павловић, председник синдиката „Слога” запослених у Министрарству одбране и Војсци Србије „потврдио је за портал нова.рс да је 63. падобранска бригада Војске Србије синоћ одбила да буде ангажована на сузбијању демонстрација”.

„Припадници Жандармерије отишли су за Београд и тада је затражена асистенција ВС, али су то припадници 63. падобранске бригаде одбили”, изјавио је Павловић.

Оставите Коментар