Српска десница: Заштитићемо од Угљанина сав народ, па и Војску Србије

Бивши службеник српске владе и лидер Српске деснице Миша Вацић објавио је на свом фб профилу да ће његова странка заштити сав народ и државне институције, па и Војску Србије од Сулејмана Угљанина.

Он је написао да је заједно са Александром Здравковићем и Бранислав Пухалом (Шефом обезбеђења Ратка Младића) у понедељак обишао “Старо-Рашку област, градове: Прибој, Нову Варош, Сјеницу, Нови Пазар и Рашку и причали са локалним Србима и Муслиманима.

“Исказали су велику зебњу, страх и узнемиреност због агресивних изјава исламистичког екстремисте Суље Угљанина који је етикетирао Војску Србије за окупатора на овом простору за њега ткз. ’Санџака’, за нас и историју Старо-Рашку област. Војска Србије није и не може бити окупатор ни на једном педљу државне територије Србије. Српска десница је уверила све грађане да ћемо заштитити сав народ и државне институције, па и Војску Србије!, пише у објави на локацији “Санџак”.

Миша Вацић, који је прогоњен током жутог режима и оптуживан на монтираним процесима за илегално оружје, напад на полицију, дискриминацију и организовање забрањених протеста, именован је 2016. године за савјетника директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Владе Србије.

Покрет обнове Kраљевине Србије (ПОKС) је, поводом Иницијативе о рјешавању статуса Бошњака и Санџака, саопштио да тражи хапшење чланова Бошњачког националног већа и распуштање овог тела, због “њихових отворених позива на разбијање државе Србије и отцепљење тзв. Санџака”.

“Захтев Бошњачког националног већа за успостављање специјалног статуса са функцијама државне власти за шест општина у Србији од Новог Пазара до Прибоја је кап која је прелила чашу и захтева оштре мере државе у борби против сецесионизма. Њихово тражење присуства међународних снага, границе према Србији, па чак и сопственог устава, представља кривично дело против уставног уређења и безбедности Србије, за шта су предивђене најстроже могуће казне. Ако смо озбиљна држава, угледаћемо се на Kраљевину Шпанију у случају Kаталоније и похапсити сецесионисте и тиме показати свима да се Устав и закони наше земље морају поштовати”, изјавио је народни посланик и председник ПОKС Жика Гојковић.

Оснивач странке Покрет обнове Kраљевине Србије је Војислав Михајловић, унук четничког команданта из Другог свјетског рата Драгољуба Драже Михајловића.

Оставите Коментар