Саопштења и акције Српске деснице као и изјаве њеног председника Мише Вацића свакодневно су на удару либералних снага и њихових медија, а сада се на удару нашаo и нови грб oвог покрета. Српска десница је предходних дана облепила Београд својим симболима што је код либералних кругова изазвало шок.

Нови грб Српске деснице (Фото: Српска десница)

Наиме, Српска десница је недавно представила свој нови симбол, бели двоглави орао раширених крила са штитом са оцилима, а изнад орла је царска круна Душана Силног. Реч је о сличном грбу какав је некад имала Војска Југославије и војна полиција што је уплашило и разљутило либерале.

У бројним негативним коментарима на Твитеру, Српска десница се оптужује да избором грба планира формирање паравојних формација, проглашава ратно стање и позива на рат. Наравно, многи од њих су подсетили на поруке Мише Вацића у којима је говорио да је спреман да врши мобилизацију како би ослободио Косово.

Rezultat slika za srpska desnica plakati

– Ко је дозволио Српској десници да користи ратни војни грб војске СРЈ , специјалних јединица, граничних јединица, војне полиције, падобранских јединица (63.) , војно безбедносне агенције; Орао дигнутих крила означава ратно стање;  Миша Вацић више пута јавно најављивао да ће вршити мобилизацију, недавно је јавно из свег гласа подржао најаву председника Вучића да се уведе обавезно редовно служење војног рока. Чак је тражио да у закону буде ретроактивно за оне који нису служили задњих година – неки су од коментара на нови грб СД. Из Српске деснице јасно кажу да су пуна ауторска права добили од аутора грба лично, Владимира Ровњева Лабата. Он је то потврдио, што се може и чути на следећем снимку:

Оставите Коментар