Миша Вацић је више пута као вођа Покрета 1389 исказао своје доброчинство помажући оне који су најугроженији, ту праксу је установио предводећи више од 50 хуманитарних конвоја које је организовао за Србе у енклавама на Косову и Метохији од 2004 до 2014. године. Свој рад је наставио и као председник Српске Деснице, и штитећи најугроженије. Српска Десница истиче бригу о социјално угроженим појединцима и многодетним породицама.
Вацић је са сарадницима јуче обишао породицу Ускоковић, из села Губавце, код Медвеђе, чија се кућа налази на само 20 метара од административне линије са Косовом и Метохијом. Ускоковићи имају шесторо деце и већ су угостили Српску Десницу пре избора у Медвеђи приликом изборне кампање у обиласцима домаћинстава у неприступачним крајевима. Сада се по други пут Српска Десница вратила у њихов дом донирајући рачунар и друге потрепштине за шесторо деце.

„Тачно је да сам обишао породицу Ускоковић, и напоменуо бих да је то први пут било пре избора у Медвеђи, а ево сада и након избора. Ова дивна породица заслужује сву неопходну помоћ, како од државе тако и од свих осталих друштвено одговорних субјеката. И ми ћемо као Српска Десница бити уз њих“, казао је Вацић.

Подсећмо да је Српска Десница на изборима у Медвеђи освојила 6,52%, као и да је Миша Вацић након тога најавио српско свитање.

Оставите Коментар