Жутој диктатури Американци су издиктирали модел војске, при чему су тражили да се угасе све бригаде, а међу њима и три које су после НАТО агресије проглашене херојским. Уместо тога, уведена је безлична организација бригада батаљонског типа. Продали су шта су стигли и тешко је побројати све оно што је уништено или продато. Чак су продавани читави војни комплекси, па и они за које се војска изјаснила да су јој потребни.
Тешко наоружање продато је у старо гвожђе, а пешадијско је гажено тенковима, све пред камерама како би се додворили Западу и понизили Војску Србије. Време је да одговарају, за наношење велике материјалне штете Србији и намерно драстично смањење њених одбрамбених способности.
За време Шутановца војска је деградирана, а средства инжењерско-понтонских јединица у Шапцу и Обреновцу су уништава и продавана. То се показало катастрофалним током поплава. НАТО је остварио интерес и уништио војни систем Србије.
Некаквим протестима желе да се врате на власт, да докусуре и униште оно што нису успели. Али, данас је ситуација другачија. Војска се опоравља, а борци су враћени на место које им заслужено припада. Нове генерације не треба да се брину за своју будућност. Јер ми, ратни ветерани, нећемо дозволити злим пајацима да васкрсну.

Leave a Reply