Жутој диктатури Американци су издиктирали модел војске, при чему су тражили да се угасе све бригаде, а међу њима и три које су после НАТО агресије проглашене херојским. Уместо тога, уведена је безлична организација бригада батаљонског типа. Продали су шта су стигли и тешко је побројати све оно што је уништено или продато. Чак су продавани читави војни комплекси, па и они за које се војска изјаснила да су јој потребни.
Тешко наоружање продато је у старо гвожђе, а пешадијско је гажено тенковима, све пред камерама како би се додворили Западу и понизили Војску Србије. Време је да одговарају, за наношење велике материјалне штете Србији и намерно драстично смањење њених одбрамбених способности.
За време Шутановца војска је деградирана, а средства инжењерско-понтонских јединица у Шапцу и Обреновцу су уништава и продавана. То се показало катастрофалним током поплава. НАТО је остварио интерес и уништио војни систем Србије.
Некаквим протестима желе да се врате на власт, да докусуре и униште оно што нису успели. Али, данас је ситуација другачија. Војска се опоравља, а борци су враћени на место које им заслужено припада. Нове генерације не треба да се брину за своју будућност. Јер ми, ратни ветерани, нећемо дозволити злим пајацима да васкрсну.

Оставите Коментар