Погођен сам са два хица, од којих је један остао заглављен у ребру, и опорављам се. Не знам ко је поново покушао да ме убије. Немам везе с навијачима и њиховим сукобима и клановима, нити с нестанком Лазара Вукићевића. Већ десет година не идем на утакмице, нити имам проблема са законом.

Овако за Курир из болнице ексклузивно прича Ненад Алајбеговић Алибег (39), један од бивших вођа навијача Партизана, који је пре неколико дана рањен на Новом Београду. Ово је био трећи напад на њега у 2020. и чак девети покушај убиства од средине деведесетих!

  • Од 2010. пуцали су на мене шест пута. Међутим, и током деведесетих, колико се сећам, најмање још три пута био сам мета. Иначе, досад није решен ниједан напад на мене.

Подсетимо, Алајбеговић је рањен је уторак увече у Улици Џона Кенедија када је на њега непознати нападач испалио неколико хитаца и побегао. Како нам је у телефонском разговору из болнице објаснио, задобио је једну прострелну и устрелну рану.

Ненад каже да је кобне вечери отишао да нешто поједе. – Изашао сам из аутомобила. У том тренутку неко је почео да пуца ка мени. Испалио је више метака, два су ме погодила. Видео сам особу која је пуцала на мене, али нисам га препознао. Видео сам особу у црном и са качкетом. Након пуцњаве је побегао. И поред великих болова и крварења био сам присебан. Стао сам насред улице и зауставио први аутобус ГСП! Збуњени возач је отворио предња врата.

Ушао сам некако унутра. Држао сам се за груди, замолио сам га да зауставимо први такси. Много сам крварио у том тренутку – каже Алибег и додаје:

  • Возач аутобуса је зауставио првог таксисту. И сада ми је пред очима слика како маше и зауставља човека. Изашао сам некако из аутобуса и ушао у такси. Таксиста је био потпуно изгубљен, вероватно од страха. Питао ме је: „Где да возим, Хитна помоћ или Ургентни центар“, рекао сам да ме вози у Ургентни. Возио је колико је могао брзо, али се видело да је био у шоку – прича наш саговорник.

Алајбеговић објашњава да не зна ко је опет пуцао на њега и да до тада није добијао никакве претње, као ни у јануару и јуну ове године, када је такође пуцано на њега.

  • Да сам добијао претње, био бих обазривији. Не знам заиста ко је, али ме не би чудило да је реч о неком клинцу који је жељан доказивања. Немам никакав сукоб с навијачима, нити сам умешан у било какве криминалне послове. Добар сам и са навијачима Партизана и са навијачима Звезде. Такође, немам никаве везе с недавно несталим навијачем Лазаром Вукићевићем, а неки медији су ме повезивали с њим – рекао је Алајбеговић.
  • Један метак је остао заглављен у десном ребру и требало би ускоро да будем оперисан. Нисам у тешком стању како су то медији објавили – прича Алибег за Курир.

Он објашњава да од 2010. нема проблема са законом и да одавно не иде на фудбалске утакмице:

  • Живим од прихода који сваког месеца добијам на рачун из Енглеске, где имам грађевинску фирму. У те уплате држава може у сваком тренутку да има увид. Надам да ће се напокон открити ко је хтео да ме убије. Напад из јуна није решен. Тада је такође непознати нападач пуцао на мене испред зграде у којој живим – каже наш асаговорник.

Јелена Рафаиловић

Оставите Коментар