Председнику Србије Александру Вучићу данас је, на свечаности поводом значајног јубилеја Манастира Прохор Пчињски – 950 година од оснивања, уручен Орден Преподобног Прохора Пчињског.

Вучићу је орден уручио епископ врањски Пахомије.

Признање је Вучићу додељено за сав допринос и покровитељство над обележавањем годишњице манастира, рекао је владика Пахомије.

Каже да је Вучић други којем је додељен овај Орден, а пре њега тим признањем одликован је преминули патријарх СПЦ Иринеј.

  • Последњих неколико година је захваљујући покровитељу овог јубилеја много урађено- казао је Пахомије додајући да је одлуку од додели Ордена донео епархиски савет Врањске епархије, са Синод СПЦ потврдио.

Честитао је председнику и пожелео да молитве Прохора Пчињског помогну да Бог њему, као и његовим сарадницима, да снаге и моћи да у ово тешко време за нашу државу и народ издрже и да наставе темеље које су поставили на том месту византијски цар Диоген, српски краљ Милутин, Александар Обреновић који је обновио цркву, као и краљ Петар Ослободилац који је подигао краљев конак – наставе тај ход православно – српски на овом светом месту.

Честитамо председниче – на Многаја љета, поручио је Пахомије.

Оставите Коментар