„Националисти и хришћани у Европи се снажно противе рату у Нигеру“, потврђује Роберто Фиоре, председник Паневропске алијансе за мир и слободу (АПФ).

„Африка мора бити ослобођена империјалистичког приступа Француске и САД. Њихова политика је донела сиромаштво и неправду“, рекао је Фиоре који је закључио:

„Процес ослобођења и отпора неоколонијалној експлоатацији започео је у једном од најсиромашнијих делова света. Као Европљани, морамо се побринути да то потраје, јер тек са престанком глобалистичке пљачке ресурса афричке нације могу окончати сиромаштво које води масовној емиграцији у Европу.

Иван Бенедети, председник француског Лес Националиста каже да након каскадног низа државних удара, сведоци смо правог афричког пролећа.

– После Гвинеје, Малија, Буркине Фасо, сада је на реду Нигер. Одбацивање Француске наставља да расте и последица ће бити колапс француског утицаја. Морални, политички и војни распад Француске поклапа се са колапсом њеног имиџа и утицаја у свету, посебно на афричком континенту –каже Бенедети.

Српска Десница која је чланица АПФ такође је подржала пучисте у Нигеру.

“Када се Африка ослободи економског ропства ЕУ и САД , тада ће се стандард живота у ослобођеној држави побољшати и самим тим смањити таласи економских миграната из Африке у Европу. Зато је интерес сваког родољуба у Европи да подржи војне хунте, попут оних у државама Мали, Буркина Фасо и Нигер, које ослобађају своје државе од пљачкаша из ЕУ и враћају природна богатства народу. 

Заустављање миграционих таласа не почиње на обали Европе, већ у земљама одакле крећу у хордама ка ЕУ јер је иста ЕУ њихове домове опустошила. Колико је проблем Африка у Француској, исто толико је проблем и Француска у Африци”, каже председник Српске Деснице Миша Вацић.

Оставите Коментар