Пет земаља ц́е до краја године повуц́и или суспендовати признање такозване државе Kосово, изјавио је данас у Њујорку шеф српске дипломатије Ивица Дачић, који је био члан српске делегације на 74. заседању Генералне скупштине УН.

  • Један од наших циљева у УН-у је био да разговарамо са земљама које су некада признале тзв. Kосово да преиспитају своје одлуке. У том смислу смо имали велики број састанака и разговарали са представницима тих земља. Оно што је сигурно је да ц́е веома брзо број земаља које су признале тзв. Kосово пасти испод половине укупног броја земаља чланица УН – рекао је Дачић.

Још један од циљева српске делегације у УН-у, наводи Дачић, био је и да земље које нису признале независност Kосова остану при том ставу и наставе да поштују територијали интегритет Србије.

  • И са те стране смо добили уверење да никаквих промена тог става неће бити. Сваки наш разговор био је везан и за Интерпол и сигурни смо да Kосово нема шансе да постане члан Интерпола ни на овом заседању у Чилеу у октобру – подвукао је Дачиц́

Оставите Коментар